Parterapeutene Nina og Sigmund Sontum støtter par sammen!

"Dette burde alle ha gjort" - hører vi ofte par som oppsøker oss si. Vi kaller det parutvikling, for vi driver mest av alt med selvutvikling og normaliserer det å bli utfordret av hverandre i samlivet. Vi har fokus på det som er bra og fordeler ikke skyld. Begge er like ansvarlige for samspill og mønstre. Vi erfarer at vi ganske fort får tak i kjernen av det parene kommer for......og de som lykkes best hos oss er de som forstår hva de selv bidrar med og jobber målrettet med det.

Vi trenger eksamen og kursbevis for å bli godkjent for mye av det vi driver med i livene våre. Kommunikasjon og samliv lærer vi ikke mye om på skolen. Hvorfor får vi ikke opplæring i noe av det aller viktigste - å bli en god partner? Uten gode forbilder blir samlivet prøving og feiling, og som vi vet av statistikkene, ender det ofte med brudd. Vi mener at alle, før de etablerer familie, burde fått opplæring i håndtering av følelser, forståelse for arke- typiske forskjeller, kjennskap til egne kjerneverdier, innsikt i egen familie- arv og triggere, og trening i å håndtere konflikter for å nevne noen viktige områder.

Vi ønsker å legge til rette for økt selvinnsikt og forståelse, noe som igjen kan bidra til en mer hensiktsmessig og konstruktiv kommunikasjon, og på den måten unngå unødig lidelse for par med sine familier. Bevissthet kan trenes, så lenge viljen er der!

Begge må være motiverte til å "ta tak" i seg selv og det er en stor fordel om begge har lest frem til side 35 eller lengeri boka vår "Ut av sandkassa!" før vi møtes.

Boka kan kjøpes hos Norli i Tønsberg eller Meny på Teie. Nettbutikken er ute av drift, send oss adresse, så sender vi gjerne boka i posten. Porto kommer i tillegg.

"Ninas foreldre er 18 år gamle da hun kommer til verden.
2 år senere flytter pappaen ut og etablerer seg med ny familie og jobb i utlandet. Nina bor siden alene med sin mamma i et ustabilt hjem.

Sigmund kommer fra en større familie med en fraværende far, og en mor som søker nærhet og kjærlighet til sine barn som substitutt for manglende god kontakt med sin mann.

Nina har et stort ubevisst behov for å bli tatt vare på og en sterk redsel for å bli forlatt.

Sigmund har et stort utviklet behov for å være alene. Han er «allergisk» mot å ta ansvar for andre enn seg selv....

De tiltrekkes av hverandre. DET BLIR BRÅK...

 

             Tilbakemeldinger fra lesere:

”Har lest den, - lest-grått-lest-grått......... lever midt oppe i det samme, kunne nesten bare byttet ut navnene. Så takk til dere begge”.

”Etter å ha lest del to får jeg lyst til å rop HURRA!!! - og det blir bare forsterket når jeg ser at dere har lagt med "kjerneverdier" og ord til ettertanke. 

Her er det noe som kan ligne på en "oppskrift" - om ikke annet en idebank for å kunne skape tryggere rammer for et forhold”.

”Denne boka engasjerar og utfordrar ! Den er ein vegvisar i korleis bli i stand til å veksa og leva som likeverdige i eit parforhold ved å ta ansvar for eigne kjensler og behov. Nybrottsarbeid og levande formidling frå Nina og Sigmund!”

"Nydelig lesning. Vakkert språk. Vakre historier. Punktum!"

”Nå har jeg lest boka! Herlig! Dere bekrefter mye av det jeg har følt og ant. Samtidig gir boka mange konkrete og matnyttige tips!”.

"Ring til Pernille August - dette må bli film - en sterk kjærlighetshistorie med happy ending….”.